En fråga om att bli nekad

Hej! jag är 19 och har 75F och idag var jag till vårdcentralen för att prata om bröstförminskning eftersom att jag har problem med nacke/axlar/rygg, inte kan hitta bh:ar som passar och ger bra stöd även fast de är i rätt storlek, Jag kan inte träna för att det gör ont i mina bröst och dom är i vägen. Vet du vad läkaren sa? 1. "dom är väl inte så stora.." (angående mina bröst som jag till och med lyfte på tröjan för att visa). 
2. har du gått till sjukgymnast angående dina axel och rygg problem? 
3. Är du verkligen säker på det här? du är ju så ung! 
Sedan vägde och mätte hon mig (alltså min längd inte bysten) och sa ännu en gång till att jag borde gå till en sjukgymnast och att hon skulle återkomma om jag uppnår kriterierna för en gratis bröstförminsking. 
Modern min har skickat ett mejl direkt till en bröstsjuksköterska på närmsta sjukhuset eftersom att hon på vårdcentralen inte var till någon stor hjälp alls. 
Vad har du för tips för att få prata med någon som tar bröstförminskning seriöst och faktiskt verkar bry sig? 
Jag mår väldigt dåligt både fysiskt och psykiskt av mina bröst och uppskattar alla tips jag kan få :)

Svar: Hej!
Usch vad illa berörd jag blir. Du mår dåligt över dina bröst, tvingas visa dem vilket du antagligen inte är så himla bekväm med och sjuksköterskan hänvisar dig till en sjukgymnast?? Fy vad jobbigt att inte bli tagen på allvar. 

Vad bra att din mamma mailat en annan sjuksköterska! Jag tror att det bara är att gå vidare och söka hjälp hos en annan läkare eller sjuksköterska. Jag har verkligen inte koll på vilka kriterier som gäller för olika kommuner men det bästa är att söka upp för just din kommun och mäta på dig själv. Med tanke på att du har problem redan som 19åring med rygg, axlar och träning så borde du absolut uppfylla kraven! Jag hade ont i min nacke men det var inget jag hade jätteont av och när det gäller träning så var det samma sak för mig. Bara att springa nerför en trappa utan bh gjorde ont! 

Hoppas att din mamma får en svar tillbaka från sköterskan så du får en tid där! Hör gärna av dig hur det går för dig och stort lycka till, ge inte upp även om den andra sköterskan skulle neka dig också. Jag vet inte om man kan söka hjälp i andra kommuner men annars blir nog det nästa steg men så långt ska det absolut inte behöva gå! 

Kram! 
RSS 2.0